• Хималайска сол

Какво не знаете за хималайската сол?

Хималайската сол е изключително полезна за здравето ни, като именно това е причината, тя да бъде наричана бялото злато на съвременният свят.

Вълшебната сол съдържа в себе си 84 химични елемента, кой от кой по-полезни. Част от състава й са калий, калции, сяра, магнезий, желязо. Натрият в хималайската сол е в значително по-малко количество. Именно затова, приемането на тази необикновена сол не води до задържането течности в организма.

Друг благоприятен ефект на хималайската сол е укрепването на кръвоносните съдове, нормализиране на кръвното налягане, намаляване на лошия холестерол в кръвта.

При борба с токсините, отново можем да разчитаме на “бялото злато”, тъй като тази сол успешно спомага за изхвърлянето им от организма. Хималайското чудо подобрява също храносмилането и метаболизма.

За да сме по-здрави през зимата трябва да приемаме от розовите кристали, тъй като укрепват имунната система. Справянето с ежедневния стрес също вече е решено, тъй като вълшебницата на Хималаите ни помага и тук.

Да допълним здравословното си меню с хималайска сол и тялото ни ще се отплати за грижите, които полагаме! Ако си мислите, че цената на хималайската сол е прекалено висока, то това не е точно така, тъй като тя може да бъде смесвана с обикновена сол, което ще ви гарантира както перфектни вкусови качества, така и по-здравословен живот.

Хималайска сол

Хималайска сол за крепко здраве

Солта като цяло не е сред най-полезните хранителни подправки, които можете да изберете, но хималайската сол е с много по-добри качества и спокойно можете да заложите на нея.

Ако страдате от хрема или запушен нос, разтворете 1 супена лъжича от „бялото злато“ в хладка вода и с помощта на спринцовка впръскайте в носа си. Усещането е доста неприятно, но ви гарантираме, че на следващият ден няма да имате никакви проблеми с носа и ще сте много по-свежи.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *