• Айнщайн

Какво не знаете за Айнщайн?

Алберт Айнщайн е сред най-големите имена когато става въпрос за наука, но повечето хора просто са чували това име, без да знаят какъв човек стои зад него. Той е роден на 14-и март през далечната 1879-а година и е починал на 18.04.1955 г. Това обаче можете да го разберете навсякъде, като ние ще ви запознаем с няколко интересни факта за този велик учен, които не са описани в учебниците.

Повечето специалисти са на мнение, че Айнщайн е бил учен само на теория и реално не е създал нищо. Това обаче не е така, тъй като той има много открития и изобретения, като дори е изобретил хладилник, малко след като е написал „теорията на относителността“. В крайна сметка обаче, неговото изобретение не се появява на бял свят, тъй като не е било прието подобаващо, а в последствие са се появили и по-нови технологии.

Интересно е, че Айнщайн има тройно гражданство. Той е с еврейски произход, но повечето го броят за германец. През 1879 г, когато всъщност е роден, ученият е записан с немско гражданство, през 1901-а година приема швейцарско гражданство, а през 1940-а година, дори получава и американско такова. Заради израелските си корени обаче, Алберт Айнщайн е бил поканен за министър-председател на Израел през 1952 г, когато е починал тогавашният президент на страната. Айнщайн обаче отказва тази чест, под предлог, че е твърде стар и безполезен.

Друг любопитен момент от живота на тази ярка личност е, че той никога не е носел чорапи. Да, точно така, никога. Айнщайн е смятал, че е глупаво да се носят и чорапи и обувки, затова винаги е ходел бос.

Айнщайн е бил слаб ученик, но това е малко по-известен факт.

Алберт Айнщайн

Алберт Айнщайн е бил много интересна личност

Той не е успял да премине кандидат-студентските изпити, но въпреки това е доказал себе си и е постигнал неща, за които много хора мечтаят.

Говори се, че той е имал извънбрачно дете от връзката си с Милева Марич. Айнщайн се е запознал с нея някъде през 1897-а година и се твърди, че именно от Марич, ученият има дъщеря. Айнщайн и Милева са разбрали за детето малко преди да се оженят и в крайна сметка са решили да скрият тази подробност и са сключили брак година по-късно.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *