• съвети за плажа

Какво да правим и какво да не правим на плажа – съвети за жените!

съвети за плажаСлънце, пясък, бриз и вълни – всички тези неща ни радват през горещото лято, както и щастието, мечтите и забавленията. Но след като се впуснете в лятно приключение по орязани бикини не трябва да забравяте, че само слънцето и морето, едва ли биха направили вашата почивка незабравима, а още повече не винаги влияят положително на вашето здраве. Например забелязали ли сте се, че след като се върнете от плажа, се чувствате толкова уморени, сякаш стадо слонове са минали през вас? Главоболие? Изгаряния и дразнене на кожата? Всичко това може да бъде предотвратено, ако не забравяте някои от следните неща:

Пийте вода!

Заобиколени от вода, ние понякога забравяме, че най-важното нещо, за да има достатъчно вода в нашето тяло е именно пиенето на вода. Слънчевата суха кожа е лишена от влага. И в случай, че не поемате необходимата за нормалната функция на тялото чиста вода, може да се дехидратирате. Именно това е една от причините за сънливост и чести главоболия. Лекарите препоръчват водата да бъде поемана бавно и на малки глътки. Важно е да избирате чистата вода и да избягвате нейната комбинация в сладки напитки, плодови и алкохолни, които на практика, заради съдържанието на консерванти в тях, водят до дехидратиране.

Вземете домашната аптечка

Слънчево изгаряне, топлинен удар, натравяне, порязвания на плажа – това са някои от нещата, от които не сте застраховани на морето. Бъдете подготвени за тях и вземете най-основните лекарства – крем против изгаряния, чадър, хапчета против повръщане, лепенки и др.

Нанасяйте слънцезащитен крем на всеки 2 часа

Той ще ви предпази от досадните и болезнени слънчеви изгаряния, ще поддържа влажността на кожата ви в норма и ще ви предпази от рак на кожата и вредните ултравиолетови лъчи. Ако смятате да прекарате дълго време на плажа, то изберете фактор 30, но не повече от 50. 50-тките са твърде силни, а защитата на 30-тия фактор е достатъчно добра.

Често сменяйте банския си

Разхождайки се с мокър бански, бихте могли да предизвикате различни проблеми и заболявания на половата система. Така че мокрият бански е добре да изсъхне, след като излезете от морето – далеч от вас. А какъв по-добър вариант да покажете и останалите си дрехи на плажа?

Не отивайте надълбоко в морето

Правилото гласи – при спокойно море, максимално навътре да бъде мястото до шамандурата. Всички знаем, че често се случват трагедии. Не отивайте прекалено навътре, дори да сте добър плувец. Често студената вода би могла да схване някой крайник и това да доведе до фатални последствия. Изпълнявайте командите на спасителя.

Не носете продукти, които се развалят в жегата

Наденици, месни продукти, сирене, кисело мляко, извара, яйца са продуктите, които изискват задължително съхранение на сухо и студено място. Не бъдете ентусиасти, не играйте с късмета си и се предпазете от натравяния.

Носете слънчеви очила

В случай, че сте забравили, неносенето на слънчеви очила би могло да увреди както вашето зрение, така и да допринесе за изгаряния на кожата на лицето.

Приберете косата

Така ще предпазите косата си от допълнителни изгаряния, увреждания от солената вода и най-вече онази досадна разлика на гърба ви няма да е такъв фактор.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

One thought on “Какво да правим и какво да не правим на плажа – съвети за жените!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *