• Секс играчки

Интересни факти за секс-играчките!

Секс играчки

Какво не знаем за секс играчките

Когато заговорим за секс играчки, козметика и подобни неща, всички си мислим, че всички тези неща са плод на новото време. Истината е, че играчките за възрастни са доста стари. Много хора ги намират за нещо срамно, странно, дори лудо, но е истина, че това е перфектния начин да разнообразите приключенията под завивките си. Всичко, което трябва да направите е да се отпуснете!

Сексът като феномен датира от древността. Повечето от нещата, които ползваме, са били налични под една или друга форма, дори преди хиляди години. Доста от палавите изобретения са произлезли от Индия.

1. Лубрикантите са произлезли от Древна Гърция, приблизително 350 години преди Христа. Има сведения, че Хипокрит, Херодот, дори Аристотел са използвали подобни средства по време на своите забавления. По това време са използвали зехтин вместо модерните лубриканти.

2. Вибриращите масажори за тяло са изобретени през 1880 година в Англия. Викторианска Англия е известна със своите самотни аристократични дами. Те били много нервни и често променяли настроенията си. Медицинското състояние било наречено истерия, а лекът за това бил вибромасажът. През 1880 година Джей Гранвил изобретил електрическия масажор за тяло.

3. Кондомите са изобретени в Европа, около 1500 година. Смята се, че във вековете между 13 и 16, периодът, които познаваме като „Тъмните Години“, е имало бум на болести предавани по полов път. Хората се страхували да консумират любовта си. Габриело Фалопио изобретил първият кондом, който представлявал обвивка от кожа на овца. Това помогнало в борбата с болестите.

4. Устройствата за увеличаване на мъжкото достойнство! Те датират от Индия и са изобретени в 3 век от новата ера. За тези мъжки играчки се говори още при написването на Камасутра – книгата на любовта. Много от тези неща са ефективни точно колкото модерните си еквиваленти, но е имало и по-странни идеи. Ватсаяна говори за украшения, които след поставянето си карат мъжкото достойнство да изглежда и да се чувства по-голямо. Става на въпрос за изделия от дърво, метал, слонова кост и прочие. Има доказателства за подобни лечебни терапии от времето през почти 2 хиляди години.

Определено сексът е една доста разнообразна тема. От древни времена хората са заинтересовани от неговото подобряване като изживяване. Точно това е и една от областите, в които хората са доказали своята креативност и разчупено мислите. Вие разчитате ли на тези древни изобретения в ден днешен?

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *