• Анди Мъри

Интересни факти за Анди Мъри

Анди Мъри

Анди Мъри

Анди Мъри е един от топ тенисистите, макар и по някаква причина да не е никак близо до господството в този спорт. Това определено не го прави по-малко атрактивен професионален тенисист. Определено около него се развиват интересни неща. Първо можем да споменем интересния му шотландски акцент и липсата на всякакви емоции – той доста рядко се изразява пред хората. Все пак обаче, няма как да забравим уимбълдънските сълзи.

Може да се каже, че най-големите му пречки в спорта са Новак Джокович и Роджър Федерер, тъй като помежду си, те имат нещо като боен триъгълник. Това, което знаем със сигурност обаче е, че разликата в техните класи не е никак голяма и в повечето случай става на въпрос за някакви други фактори, които предричат, кой ще е една ракета пред другите двама. Нека минем към интересните факти за Анди Мъри!

1. Този звезден атлет страда от вродено състояние, което се нарича двустранна патела. На просто човешки език това значи, че капачката на коляното му не е една цяла кост, а пъзел от отделни кости. Заради това състояние той е имал немалко проблеми с контузии.

2. Анди Мъри е голям особняк. Той, както всички останали колеги от тениса и другите спортове, е доста суеверен. Най-важното за него е да не докосва трофей, който той не е печелил. Мъри смята, че това не би могло да му донесе нищо друго освен лош късмет на корта.

3. Любимият музикален изпълнител на тенисиста е 50 Cent.

4. В детските си години той е бил доста травматизиран от една случка. Става на въпрос за клането в Дънблейн през 1996 година. Тогава стрелец на име Томас Хамилтън, застрелва и убива 16 деца и един техен учител. По време на случката Анди се е запознал с убиеца.

5. Веднъж той се заключил по инцидент в банята на хотел, в който е отседнал. За малко това щяло да му коства присъствието на наградите на BBC за Млада спортна личност на годината.

6. Тенис играчът е написал своя автобиография, която е наречена „Hitting back”.

7. Веднъж Анди Мъри си купил готино Ферари, което почти веднага продал, тъй като се оказало прекалено привлекателно за неговия стил.

8. Той малко или много си пада караоке изпълнител. Веднъж през 2010 година се появил на Френч Оупън състезанието с афро-перука и изпял известен хитов сингъл на Майкъл Джексън – Jackson Five!

9. Неговото куче се казва Маги Мей и е кръстено на известна песен на Род Стюърт. Кучето разполага със собствен акаунт в Туитър, който има над 7 хиляди последователи.

10. Анди Мъри може да изяде цели 45 парчета сурова риба под формата на суши, и то на един път. Най-вероятно това е част от някакъв странен хранителен режим.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *