• извънземни кръгове

Извънземни окупираха водите край Хърватска?

Масовите наводнения на Балканския полуостров предизвикаха много коментари, но сега около Хърватска бяха открити много странни кръгове във водата, за които не малко хора твърдят, че са направени от извънземни.

Дали това е така не е ясно, но местните учени категорично отхвърлят теорията за нечовешка намеса и търсят разумно решение на този странен феномен.

Странно е, че всички кръгове са с диаметър от точно 50 метра, отдалечени са на еднакво разстояние от брега, а също така и един от друг (на около 300 метра). Как и защо са се появили покрай бреговете на Хърватска обаче си е най-големият въпрос, като учените са на мнение, че тези мистериозни кръгове са в следствие на военни учения или нещо от този род.

Има и теории, че са използвани експлозиви, но разположението на кръговете и тяхната прецизност, автоматично отхвърля тези съмнения.

Появили са се съмнения, че кръговете може да са от петрол, но и това не е възможно, тъй като кръговете са на дълбочина от 20 метра и специалистите от института по геофизика в Загреб ще трябва да се потрудят доста, за да разберат какво точно се е случило.

Хърватска

Хърватска жертва на извънземна намеса?

Интересното в случая е, че подобни кръгове в морето всъщност не са феномен, като има такива във водите край островите Молата и Премуда, но и там няма отговор от какво точно са се получили въпросните кръгове и как са толкова симетрични.

Дали е дело на извънземни, дали е дело на човешка намеса или е странно и интересно природно явление, може би никога няма да разберем.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *