• Златна ябълка

Златната ябълка съществува!

Златната ябълката се смята за мит и легенда, но всъщност тя е реалност.

Британски земеделец на име Пол Барнет е решил сам да създаде златната ябълка и е успял, но за целта е вложил изключително много труд и търпение, като е посветил голяма част от живота си за тази цел.

Барнет разказва, че още като малък много искал да бъде притежател на златната ябълка. Той обаче е нямал нужните средства, за да си купи място и да създаде градина, но за негов късмет е започнал работа в голяма ябълкова градина, където е имало над 90 различни сорта дървета. Така, Пол малко по малко започнал да събира калем от всички сортове и да ги присажда към свое дърво, което си отглеждал в двора. Самият ентусиаст споделя, че е вложил много усилия и търпение, за да създаде чудната овошка, като е маркирал всяко клонче с различен етикет, за различният сорт ябълка.

Така след доста години усилия, Пол Барнет е успял да създаде златната ябълка, като неговото постижение трябва да послужи за пример на всички, тъй като няма невъзможни неща, а само труднопостижими цели.

Старлайт Аватар

Уникален светещ тютюн

Заедно с успеха на Барнет, можем да отбележим и създаването на светещо растение, което е дело на американски учени. Те са избрали за своят експеримент рядък вид стаен тютюн, на който са присъдили гени от биолуминисцентни морски бактерии. Въпросното светещо растение дори вече може да бъде намерено на пазара, като се продава от „Биоглоу“.

Ако искате да имате този „светещ тютюн“ трябва да знаете, че той носи името „Старлайт Аватар“ и трябва да се отглежда в помещения с температура около 25 градуса по Целзий, без пряка слънчева светлина. „Старлайт Аватар“ живее до 3 месеца, но пък на тъмно това растение изглежда невероятно и си заслужава да си го купите поне веднъж.

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *