За Ipad Mini и още нещо.

Мина време от излизането на Ipad Mini и големия му брат. Не мисля да му отделям никакво време като му правя ревю. Който трябва вече го е направил.

Няма да крия интереса си към Apple и това че съм голям фен на компанията. Или по скоро съм фен на онази Apple от миналата година. За една година много неща се промениха, но главно се промени цялата идея на нейния създател, Стив Джобс. Като истински манияк на компанията, продуктите и Стив Джобс, мислех че след неговата смърт той е оставтил материал за години напред. Мислех, че Apple ще продължи да следва неговия път, чрез завещаното. Уви. Този който искаше чистотата, простото и толкова уникалното вече не управлява Apple. Повече няма да чуем думи от рода на – „Който иска порно да си купи Андроид“ или „Искам телефон с един бутон“

Apple започва да се превръша в компания която се наглася според пазара. Това го потвърждава пускането на пазара на The new Ipad и следващия след него, който се появи в рамките само на една година.

Iphone 5? Нов процесор, нов по-голям дисплей…хм…май само това бяха. Грешките? Мхм….мапса, да. Защо трябва да правят тази грешка  и да пускат толкова рано тия карти. Приличат ми малко на  Windows и Winodws Vista, пусната толкова рано на пазара, че провалиха целия продукт, който можеше и да се окаже добър ако бяха изчакали нужното време. Дори и на забиващия таблет на Windows, който се издъни още на самата си презентация. После последваха извинения от Тим Кук, извинение който преди година и половина нямаше как да се чуят от компания като Apple. Преди седмица Apple се раздели и с един от хората който са дали доста на компанията.

Хората не искат това, хората искат онази Apple която като представяше нов продукт караше хората да не спят с дни от вълнение. Но колкото и странно да зчвучи май това време отмина. Дано да греша. Не искам да съм прав.

Остава ни само да чакаме и да наблюдаваме какво ще се случи с Apple. Ще остане ли компания която твори за потребителите или ще се променя според пазара.

 

 

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *