Защо жените не могат да работят с други жени?

Директорка

Всеки иска жена шеф

Едва ли за някой е тайна, че жените не обичат да работят заедно с други жени. Тази тенденция се наблюдава от доста време, като все повече учени се опитват да разгадаят защо се получава така. Ново проучване потвърждава тази теза, като се е провело допитване до дами от всички възрасти, които работят за големи предприятия.

Резултатите от въпросното проучване сочат, че всички жени на възраст от 25 до 65 години не искат да работят с представителки на същият пол, като причините не са ясни, но специалистите са на мнение, че когато има много дами на едно място, малко или много те се чувстват застрашени една от друга. Когато обаче дамите са заобградени от мъже, то положението е коренно различно и те много лесно могат да изпъкнат.

Може би неприязънта към представителките от нежният пол се дължи и на схващането, че мъжете все още са доминиращият пол, както на работното място, така и в дома. Конкуренцията също е сред водещите фактори за омразата между жени и жени, като учените все още не могат да дадат смислен отговор защо това се получава, но пък и самата тема е доста обширна и няма как да има само един отговор.

При мъжете подобни проблеми няма. Те могат да работят в среда както с мъже, така и с жени, като не им прави особено впечатление от какъв пол е обкръжението им. И при мъжете, и при жените обаче се наблюдава друга интересна тенденция – и двата пола предпочитат, да имат жена за шеф. Тази тенденция се засилва изключително много през последните 5 години, като това също е интересна тема, която ще разгледаме в някой от следващите материали.

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *