• Салто Чико

Ето го най-красивият хотел, който сте виждали

По света има много хотели, които заслужават особено внимание, но не винаги вътрешният комфорт е от основно значение и ако предпочитате да релаксирате сред невероятна природа и приказни условия, то Салто Чико е хотел, който е точно за вас.

Самият хотел се намира в чилийският град Пунта Аренас, като до там се стига чрез самолет, който излита от Сантиаго. Много е нетрадиционо, че рецепционистите от Салто Чико ви посрещат на летището, което е голяма чест и удоволствие.

Обстановката в самият хотел е много комфортна и уютна, но истинската красота се крие навън, сред приказната природа на Чили. Дали ще изберете разходка в гората или ще заложите на някой екстремен спорт няма никакво значение, тъй като там кипи от положителна енергия и със сигурност ще почувствате нещо уникално.

В атракционите са включени кратки разходки до полуостров Лаго Грей, като пътят до там е половин ден. Ще имате възможност да видите истински айсберги, Глейзър Грей, висящият мост Рио Пинто, както и дивите гори.

Природата и животните са нещо, което не можете да видите покрай други подобни хотели, но да обърнем внимание и на обстановката в самият хотел. Салто Чико има 50 стаи, всички от които имат своят чар. 7 от тях са с гледка към водопада Салто Чико, а останалите 37 стаи и 6 апартамента гледат към планината Кордилера дел Пейн.

Всяка от 50-е стаи е с отделен бар, кухня, трапезария и перално помещение, като не са забравени и съвременните екстри. Ако обаче сте решили да посетите това уникално място трябва да си приготвите по-топли дрехи, тъй като айсбергите в района поддържат минусовите температури. Ще са ви нужни непромокаеми дрехи, топло яке и задължително ръкавици и шапка.

Освен лед и гори, в района на Пунта Аренас има и уникални долини, където можете да се насладите на конна езда. Националният парк Торес дел Пейн, пък ще ви запознае с много редки видове животни, а пък в близките села ще се запознаете с бита на истинските чилийци и тяхната гостоприемност. Това наистина е едно кътче от рая, което ще ви спре дъха и ще промени изцяло мисленето ви.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *