• фейсбук

Да работиш за Facebook – привилегия или досадно задължение?

Фейсбук

Фейсбук отвън

Силициевата долина е едно от най-примамливите места за всички разработчици, ИТ специалисти и висши мениджъри. В тази американска област, разположена между Сан Франциско и Калифорния има много офиси на големи компании, но в този материал ще разгледаме Facebok и неговите служители.

Социалната мрежа на Марк Зукърбърг е най-популярната в целият свят, но питали ли сте се как работят хората там и как минава денят им? За да функционира пълноценно, Facebook се нуждае от ежедневна поддръжка и не е случайно, че в централата на Facebook, която се намира в Силициевата долина има стотици служители, кои от кои по-добре платени.

Погледнат отвън, офисът на социалната мрежа си е най-обикновен и по нищо не се различава от останалите. Но когато прекрачите прага, то нещата стават коренно различни, тъй като попадате в един мини-свят, изграден от Зукърбърг и компания. В този подреден град, наподобяващ комунизма има всичко, от което се нужда човек и то … напълно безплатно.

фейсбук

Фейсбук отвътре

Може да звучи странно, но Facebook отвътре си е нещо повече от работно място и служителите на социалната мрежа са облагодетелствени от всякакви привилегии. Там могат да тренират във фитнес залата, да отидат на спа-процедури, да хапнат в близкият ресторант, да пийнат нещо в отсрещното кафене и всичко това е FREE.

Всички служители на Facebook си имат място, където да живеят, като едва ли се съмнявате, че стаите им са супер луксозни и модерни.

Закусвалня

Закусвалнята на Фейсбук

Всички служители имат велосипеди, които също са безплатни, имат си всякакви смарт джаджи, които също са безплатни, могат да канят приятели и роднини, и реално не мислят за нищо друго, освен за работа.

Е, освен всички тези удобства, като прибавим заплата от няколко хиляди долара на месец как мислите, какво е да работиш за Facebook – привилегия или досадно задължение?

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *