• ноев ковчег

В Америка се строи модерен Ноев ковчег!

Всички сте чували легендите за Ноевият ковчег, който е спасил Ной, семейството му и определени двойки животни. Е, сега американец е решил да стори същото, с разликата, че неговият проект е доста по-модерен и иновативен, и не идва по поръчка на Бог, а с цел защита на него и семейството му.

Крис Робинсън, който е жител на Калифорния и по професия е дизайнер. Климатичните промени в последните години и събитията в Япония през 2011-а година, когато страната бе ударена от мощно цунами са накарали американецът да помисли за предпазни мерки и да построи съвременният Ноев ковчег.

Самият той го нарича tsunamiball (цунами топка) и представлява затворена лодка, която да издържа на големи вълни и да бъде предпазна опция ако възникне страшно цунами. Преди да започне, Робинсън е обсъждал идеята си със своите приятели, а докато стигнат до решението за tsunamiball, те са мислили върху най-различни идеи, някои от които доста налудничави.

Всъщност, не Крис Робинсън, а неговата съпруга е измислила въпросната плаваща топка, като той е пресъздал идеята с помощта на голямо въображение и доста безсънни нощи. Когато започнал да се рови в интернет и да търси идеи за реализирането на проекта си, Крис решил, че е по-добре да направи иновативна лодка, а не просто плаваща топка.

Американецът започва да строи лодката срещу цунамита през 2012 година, като с времето е събрал нужната информация и увереност, за да изпълни своята мечта. Той все още не иска да покаже изцяло проекта си, нито разкрива какъв материал е използвал за лодката, но се очаква много скоро да завърши нейният строеж и да я покаже на целият свят.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *