• космос

Възможно ли е да се колонизира Космоса?

Всички твърдят, че Земята е прекалено малка планета и въпреки че все още има стотици незаселени кътчета по света, хората все повече започват да гледат към Космоса, който е необятен. Вече станахме свидетели на редица пътувания до Луната и Марс, като с всяко пътуване амбициите стават още по-големи и дори вече се говори за заселване на „Червената планета“, чрез проекта Mars One.

Сега британският професор Стивън Хокинг, който е един от най-доказаните теоретици на съвременната физика сподели, че в близките 200 години, очаква човечеството да колонизира Космоса. Професорът е на мнение, че човешката раса продължава да се размножава, а това естествено изчерпва природните ресурси и ако не се намери нова планета, на която да се заселим, то опасността от изчезването на човечеството е реална.

Хокинг е на мнение, че в следващите 200 години, на Земята ще има много природни бедствия и катаклизми, тъй като климата се изменя и голяма част от хората не са подготвени за това. Той обаче мисли оптимистично и смята, че идеята за колонизация на Космоса е реална и може да бъде изпълнена, но разбира се с нужните технологии и разумно мислене.

Може би в думите на професора има голяма доза истина, тъй като все по-нови болести се появяват, икономиката на много държави започна да се срива, целият свят е в криза, а нищо чудно и в скоро време да станем свидетели и на война, тъй като Украйна и Русия продължават да са в конфликт, който засяга както Европейския съюз, така и останалата част от нашата планета.

Физикът дори е на мнение, че пътуване в бъдещето също е реална цел, тъй като технологиите се развиват с много бързи темпове, но той е на мнение, че връщане в миналото е невъзможно и противоречи на всички човешки закони.

Совалка

Можем ли да се заселим на нова планета?

Стивън Хокинг вярва и в съществуването на по-интелигентни извънземни раси, които може и да се окажат заплаха за човечеството, но може и да са дружелюбно настроени и да ни помогнат в осъществяването на колонизацията.

Дали всичко това наистина е възможно, все още е въпрос с повишена трудност, но със сигурност водещите учени ще се опитат да открият планета, сходна на Земята, където хората да се заселят и да започнат всичко отначало.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *