Борусия Дортмунд е фаворит според букмейкърите

В мач от Шампионска лига, отбора на миналогодишния финалист в надпреварата Борусия Дортмунд посреща лондонските гости от Арсенал. Двата отбора се срещат за втори път, а дербито е от 21:45 в сряда. Последният сблъсък между Борусия и Арсенал беше през миналия месец октомври и завърши при 1:2 за немския тим. И двата отбора са с равен точков актив и делят 1-вата позиция в групата с италианския Наполи.

Борусия Дортмунд са в супер форма, като постигнаха четири успеха във всички турнири за последните пет мача. До тук сезона за тях се развива добре и те се борят успешно на всички фронтове. Борусия заемат 2-ра позиция в класирането до момента с актив от 28 точки. Головата разлика на гостите е  31:9 , което говори че отбора е резултатен и практикува атакуващ футбол. В група F немския тим оглавява класирането с актив от 6 точки както останалите конкуренти от Англия и Италия, но с по-добра голова разлика 6:3. Борусия разби с 6:1 Щутгарт в последния кръг на немското първенствто след хетрик на полската звезда Левандовски плюс попадения на Ройс, Абомеянг и Папастаполус. Преди тази среща пък отбора бе надвил Шалке 04 с 1:3 като гост и с 1:2 Арсенал, което ясно ни показва колко мощен и опасен тим са немците от Борусия Дортмунт.

Гостите от Лондон имат до момента 6 точки и заемат 2-рото място във временното класиране на група F с постигнати. Арсенал се на върха във временното класиране на Висшата лига на Англия с актив от 25 точки за изиграни 10 кръга до тук. Тима има постигнати 8 победи, 1 равен и 1 загуба. Головата им разлика в първенствтото пък е 22:9, което показва че през натоящия сезон „артилиеристите” могат да отбелязват много често, а в защита състава е сравнително стабилен. В последния си мач тук срещу Дортмунд те загубиха с 1:2 и лондончани изглеждаха безлично, изпитващи много трудности. Единственото попадение за тях бе реализирано от французина Жиру. До края на мачовете в груповата фаза за Арсенал остават все решителни двубои, особено тези срещу Борусия и Наполи, но Венгер изглежда решен на всичко за да спечели и да заслужи признание от всички негови непочитатели и фенове.

Очакваме интересен и оспорван футболен сблъсък между два доказано силни тима. На терена ще бъдат наистина много силни и качествени футболисти, затова е напълно нормално да видим голям брой атаки, голови положения и голям брой голове. Все пак се предполага, че Арсенал ще търсят успеха повече защото втора поредна загуба от Дортмунд би дошла в повече и би дала голямо предимство на немците в директната битка в класирането. Още по темата вижте тук.

Сподели статията

За Автора: misho_kolev

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *