• Пръстени

Благородните метали и човешкият организъм

Хората обичат бижутата и по-скоро благородните метали. Още от древността царе, фараони, крале и владетели са обичали да се кичат с всевъзможни накити, но повечето от хората правят това автоматично, без дори да се замислят за влиянието на бижутата върху човешкия организъм. Повечето хора просто обичат да имат лъскави неща, които да ги карат да се чувстват добре, но всъщност благородните метали имат голяма роля в живота на всеки човек.

Златото например е метал, който има свойството да успокоява, да удължава живота и да повишава социалният статус на своя притежател. В медицината пък е доказано, че златен пръстен на безименния пръст се отразява благоприятно на сърцето, а също така предпазва и от ревматизъм. Може би и заради това е прието, брачните халки да бъдат именно от злато и да се носят точно на безименния пръст.

Среброто пък е метал, който има антиалергични свойства, помага при проблеми със стомаха, а според някои дори лекува сърдечно-съдови заболявания. Оказва се, че сребърните прибори на са просто скъпа прищявка, а са по-скоро предпазна мярка. Някои хора вярват, че среброто предпазва от магии и енергийни влияния, и затова е сред най-предпочитаните модни аксесоари.

Медта също спада към категорията на полезните метали, като за нея се смята, че създава хармония и успокоява душата. За хората, които имат проблеми с кръвното налягане е препоръчително да носят медни накити и по-точно гривни, разположени на китката или пък близо до лакътя. В миналото медните монети са били използвани и за лечение, като медна монета поставена на краката може да ви спаси от разширени вени, монета на гърба пък е лек срещу радикулит, а също така медта помага при синини, натъртвания и цицини.

Благородни метали

Пръстените не са само бижута

Оловото също има своето влияние върху човешкият организъм. Смята се, че пръстен от олово помага на хората с наднормено тегло, но специалистите препоръчват да не купувате пръстени втора ръка, тъй като оловото има способността да „помни“ и прехвърля лошите неща от предишният притежател.

Бронзът пък има функцията да дарява положителна енергия на хора, които страдат от липса на енергия. Оказва се, че благородните метали не са просто лъскави дрънкулки, а имат голяма роля в нашият живот.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *