• баня

Банята през 2016 – изберете си подходящ модерен дизайн

Банята е единствената стая, с която трябва да започне сутринта на всеки един член на семейството. И също така тук, всяка вечер след дългият ден изпълнен със стрес и уморителни дейности, ние се отпускаме и се подготвяме за сън. Ето защо вашата баня трябва да отговаря на всичките ви изисквания за комфорт, функционалност и естетика. За това е време да ви запознаем с последните тенденции в модата на баните за 2016-та година.

Да не забравяме, че всеки един собственик на жилище иска то да бъде уникално. Това важи с пълна сила и за това толкова важно за всички нас помещение. Банята трябва да е не само удобна и практична, но също така модерна и красива. Модата засяга вече всички сфери на нашия живот и подобряване на функционалните стаи не е изключение от това правило – тук се появяват нови архитектурни идеи, такива свързани с довършителната дейност, да не забравяме и производителите на санитарен фаянс, които създават нови колекции и дизайнери, които предлагат свежи гами от цветове.

Модерният стил при оформлението на банята се отличава с пълна свобода на действието – да си избере дизайн по вкус може всеки собственик на къща. И все пак се наблюдават някои общи тенденции  в проекти за модерен дизайн тази година, които трябва задължително да споменем:

  1. Стремежа към минимализъм и простота – строги и лаконични форми, които почти напълно заместват декора.
  2. Оригинални решения, регулиращи утилитарни помещения. Така например големите пространства позволяват да поставите санитарният фаянс навсякъде, а не до стените както обикновено е прието, оставяйки място за въображението.
  3. Използването на палитра от бял, сив и черен цвят.
  4. Използването на рисунки на плочките за баняимитиращи естествени материали като дърво, мрамор и други подобни.
  5. Иновативни решения в областта на аксесоарите за баня в преследване на високите технологии.
  6. Фокусиране върху осветлението – като активно използване на фоново осветление, осветление на различни нива и други подобни.

Сподели статията

За Автора: Димитър Пенев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *