Аксесоари за кухнята и дома

Вази от рециклирано стъклоВаза от рециклирано стъкло

Различните колиета от злато и сребро могат да дадат нов смисъл на рециклираното стъкло. Използвайте бижута от масовата бижутерия, очертайте различни форми, позиционирайте букви или цифри и създайте уникален дизайн с помощта на лепило. Можете също да премахнете щифта от задната част на пластмасовото цвете и да създадете триизмерен дизайн. Когато лепилото изсъхне, гланцирайте бутилките с гланц боя. Белият цвят създава приятен, семпъл вид, но и другите цветове като кобалт или жълто също ще придадат модерен и зашеметяващ вид на бутилките.

Орнамент във формата на вазаОрнамент във формата на ваза

Персонализирането на обикновената прозрачна ваза не е никак сложно. Сложете ленти на вазата, за да запазите основния цвят. Със спрей-боя нарисувайте по-светъл нюанс (не е необходимо да бъде перфектно). Махнете лентите, когато изсъхне боята.

Магнитна дъска за бележкиМагнитна дъска за бележки

Бързо и лесно можете да си направите функционална и стилна дъска за бележки. Просто отрежете декоративна хартия с размер на голяма тава. Добавете магнити и важни бележки, писма и сте готови за работа. Поставете го на бюрото си или в кухнята, за да напомняте на семейството си какви са задачите за деня.

Лампа за четенеЛампа за четене

Използвайте повредени или бракувани книги и лампа за изграждане на тази литературна светлина за четене. Пробийте дупка в центъра на всяка книга, за да промушите стойката на лампата. Прокарайте прът през дупката и свържете всяка книга с лампата. Покрийте абажура с декоративна хартия или със страници от книгите за завършен външен вид.

Абажур с розиАбажур с рози

Украсете обикновения абажур с хартиени рози. Използвайте компас, за да направите 8-инчов кръг върху декоративна хартия. Оформете красиви хартиени рози, които трябва да залепите с лепило в основата. След това ги позиционирайте върху абажура в долния край (виж снимката).

Сами виждате с колко малко усилия и средства можете да освежите и разнообразите обстановката у дома.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *